Igiena zonei genitale

3164 0

Nu e bine sa folosesti sapun sau spuma de baie care ar putea irita aceasta zona delicata, distrugand pH-ul natural al pielii. Dupa ce funduletul a fost curatat, urmeaza toaleta zonei genitale, de data asta specific pentru fetite si pentru baietei.

La fetite

Cureti cu servetul umed, cu delicatete, fara a freca, departand labiile, dinspre partea anterioara spre anus. Usuci apoi prin tamponari usoare cu o compresa sterila.

La baietei

Speli cu servetul umed penisul si scrotul, fara a forta, evitand decalotarea preputului. Nu folosi sapun, pentru ca usuca pielea. Curata bine pliurile, sterge testiculele cu grija.

La fetite

  • usoare pierderi de sange, fenomen fi ziologic datorat transmiterii prin placenta, inca dinaintea nasterii, a hormonilor materni; acest fenomen nu trebuie sa te ingrijoreze, va disparea in cateva zile.
  • labiile mici sunt lipite; este, de asemenea, un fenomen normal in primele luni, dezlipirea producandu-se spontan dupa 1 an sau chiar mai mult, fara o ingrijire speciala.
  • apare o inflamatie a vulvei (vulvita), mai ales in zona labiilor mici si a uretrei; pielea este inrosita si usor umflata, provocand usturimi; se vindeca prin spalaturi frecvente cu apa in care s-a dizolvat bicarbonat.

La baietei

  • la nastere, la majoritatea baietilor, preputul este complet atasat de gland (fimoza), provocand, la o igiena defectuoasa, usturimi; cu timpul, se largeste in mod natural, fara manevre de fortare a preputului, fiind suficiente regulile de igiena descrise mai sus.

INFO

Daca bebelusul este iritat, ungi zona respectiva cu o crema pe baza de oxid de zinc sau de galbenele.

In this article

Join the Conversation