Incep inscrierile la gradinita!

580 0

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat ca in fiecare unitate de invatamant prescolar si pe site-ul ISMB, la adresa www.ismb.edu.ro, vor fi afisate precizarile si programul pentru inscriere. Acesta a precizat ca, pentru asigurarea transparentei procesului de inscriere, conducerile unitatilor de invatamânt prescolar vor afisa capacitatea gradinitei (numar de copii pentru care a fost proiectata) si numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul 2012 – 2013 (pe grupe de vârste: mica, mijlocie, mare).

Totodata, zilnic, se va afisa, la sfarsitul programului de lucru, numarul de copii inscrisi si locurile disponibile. Reinscrierile in gradinite, pentru copiii care au fost in unitatea respectiva de invatamânt in anul scolar 2011 – 2012, s-au desfasurat in perioada 1 – 31 martie.

La inceputul lunii martie, seful ISMB, Cristian Alexandrescu, estima ca la nivelul Capitalei se vor castiga intre 2.000 si 3.000 de locuri in gradinite prin introducerea clasei pregatitoare la scoala. „Estimam ca undeva in jur de 2.000 – 3.000 de locuri vor putea sa fie in plus anul acesta pentru gradinitele bucurestene, astfel incât sa dam posibilitatea cât mai multor bucuresteni de a-si duce copiii la gradinita”, afirma reprezentantul ISMB intr-un interviu acordat AGERPRES.

In Bucuresti exista 179 de gradinite si scoli cu invatamant prescolar de stat.

Sursa: Realitatea.net

 

In this article

Join the Conversation