Indemnizatie de criza pentru cresterea copilului

329 0

Ajutorul financiar pentru mamicile aflate in concediu de maternitate va fi in continuare raportat la media venitului din ultimele 12 luni. Daca procentul de 85% reprezinta o suma mai mica de 600 de lei sau mai mare de 4000 de lei, atunci ramane plafonat la aceasta limita minima sau maxima. Din rezultat, se scad 15 procente, astfel incat indemnizatia minima sa ramana 600 de lei.

Asadar, daca in urma acestor calcule, suma care ar trebui primita de la stat este sub pragul minimal, se vor acorda cei 600 de lei. Pentru mamicile care ar fi trebuit sa primeasca 4000 de lei insa, nivelul maxim coboara la 3400 de lei in urma acestor prevederi.

De asemenea, se va acorda in continuare alocatia copilului de 200 de lei pentru primii doi ani de viata, ulterior aceasta devenind de 42 de lei pe luna.

Tragem linie si adunam. Daca aduci pe lume un copil si ramai acasa pentru a-l creste timp de doi ani, vei primi cel putin 800 de lei lunar, indemnizatia putand fi mai mare in functie de venitul tau anterior. Ce parere ai despre aceasta masura?

In this article

Join the Conversation