Infecţia urinară. Leacuri naturale pentru cei mici.

456 0

Până la vârsta de 5 ani, aproximativ 8% dintre fetiţe şi 1-2% dintre băieţei pot suferi de infecţie urinară. Cauzele apariţiei unor astfel de probleme la cei mici sunt destul de numeroase, de la o anomalie în structura sau funcţionarea sistemului urinar, până la igiena precară sau folosirea unor produse de îngrijire care irită foarte tare uretra.

Preferabil să previi infecţia urinară

Înainte de a fi nevoie să-i tratezi o infecţie, este mai bine să previi instalarea ei. Asta presupune adoptarea unor obiceiuri de igienă foarte stricte (de exemplu, după ce a avut scaun, copilul trebuie şters dinspre faţă spre anus, pentru a nu favoriza răspândirea bacteriilor către tractul urinar), golirea totală a vezicii şi evitarea ,,ţinutului” (copilul trebuie învăţat să nu se abţină când simte nevoia să urineze), hidratarea. În ceea ce priveşte tratamentul, probabil va fi nevoie de o cură cu antibiotice, dar numai după ce rezultatul uroculturii şi antibiograma sunt gata.

Leacuri naturale care ajută

Există însă şi câteva plante medicinale care pot ajuta la prevenirea infecţiei urinare sau tratarea ei cu succes. Dintre ele, trebuie menţionate următoarele:

Afinele – sucul lor dulce-acrişor opreşte înmulţirea necontrolată a bacteriilor.

Măceşele – împiedică ataşarea bacteriilor periculoase de ţesutul vezicii urinare, având în felul acesta un excepţional rol protector. În plus, au un uşor efect antibiotic.

Ananasul – are un gust minunat şi poate fi consumat de către copiii cu vârsta mai mare de un anişor. Este un minunat adjuvant în tratamentul administrat pentru infecţie urinară.

Sucul de citrice – are puterea de a face urina acidă, ceea ce împiedică dezvoltarea şi înmulţirea bacteriilor.

Uleiul de tea tree – se amestecă numai câteva picături de ulei cu puţină apă şi se spală funduleţul celui mic de câte ori i se schimbă scutecul sau după ce face pipi. Are efect antiinflamator. La fel de eficient este şi masajul abdomenului inferior cu ulei de ienupăr, ulei de tea tree şi ulei de santal.

Simptomele infecţiei urinare

  • dureri şi usturimi în timpul micţiunii;
  • febră;
  • copilul este agitat, se trezeşte frecvent noaptea;
  • face pipi în pat, deşi a renunţat de mult la scutece;
  • urina este tulbure şi are un miros specific.

 

In this article

Join the Conversation