Infertilitatea a devenit o boala la moda

1217 0

Una dintre problemele cu care se confrunta extrem de multe cupluri din Europa, Statele Unite si Japonia este infertilitatea. Poti spune ca te confrunti cu infertilitatea daca in decursul unui an in care ai contacte sexuale regulate si fara protectie cu un barbat fertil nu ramai insarcinata. Cel care stabileste insa diagnosticul este medicul.

La el trebuie sa alergi intr-un suflet daca deja a trecut un an de incercari nereusite. El va stabili atat problemele tale, cat si pe ale partenerului”, explica dr. Ruxandra Dumitrescu, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Clinic „Cantacuzino”.

Cele mai frecvente cauze ale infertilitatii sunt: dezechilibrele hormonale, tulburari ale ovulatiei, infectiile organelor genitale, trompe uterine nepermeabile in urma unor infectii, malformatiile congenitale sau dobandite pe parcurs ale organelor genitale, cauze imunologice sau endometrioza. Unele cauze ale lipsei ovulatiei sunt prea multe diete pentru slabit insotite de exercitii fizice excesive si facute la voia intamplarii, medicamente luate in exces si nu de fiecare data la sfatul medicului.

„Ar mai fi o cauza majora: toate formele de stres emotional care persista pe o perioada de timp indelungata”, precizeaza medicul Ruxandra Dumitrescu. De aceea este important ca medicul sa cunoasca si aspecte din stilul de viata al pacientei.

„Specialistul va prescrie medicamente, dar va indica si posibilele aspecte din viata ta care ar impiedica de fapt conceperea unui copil”, a spus dr. Ruxandra Dumitrescu. Alte cauze ale infertilitatii se refera la consumul de alimente suprarafinate: faina alba, zahar rafinat, ulei rafinat, margarina. Abuzul de cafea si sedentarismul sunt factori care micsoreaza sansele de a ramane insarcinata.

In this article

Join the Conversation