Ingenios! Racheta dintr-un pliculet de zahar

739 0

Pentru racheta dintr-un pliculeţ de zahăr ai nevoie, în principal, de câteva accesorii de „sezon”: pliculeţ de zahăr pe care îl primeşti la cafea, ceai sau alte băuturi care trebuie îndulcite şi un pai (sunt sigură că micuţul tău nu duce lipsă de aşa ceva).

Cum confecţionezi racheta dintr-un pliculeţ de zahăr

Ai nevoie de:

  • pliculeţ de zahăr lung (nu model pătrat), golit de conţinut
  • pai
  • lipici
  • foarfecă
  • hârtie colorată

Pentru început, formează vârful rachetei în felul următor: alege una dintre cele două laturi scurte ale pliculeţului şi îndoaie-i colţurile până când acestea se unesc, formând un mic triunghi în vârf. Lipeşte-le.

Din bucata de hârtie colorată decupează aripile rachetei şi hublourile. Aripile rachetei pot fi un semicerc, o semilună etc, formă care se lipeşte la capătul opus vârfului. Hublourile sunt nişte cerculeţe pe care le lipeşti de-a lungul pacheţelului.

Introdu paiul în racheta din pliculeţ de zahăr şi spune-i copilului să sufle. Va avea surpriza să vadă că aceasta chiar zboară!

Cum ţi se pare această idee de rachetă dintr-un pliculeţ de zahăr? Dacă ai şi alte idei năstruşnice de figurine sau obiecte care se pot confecţiona uşor, din materiale la îndemână, împărtăşeşte-le şi celorlalte mămici!

Foto: Guliver/ Thinkstock

Editor: Adina Gruia

Sursă: Krokotak.com

In this article