Inger sau dracusor?

522 0

Important este sa intelegi de ce se intampla asta.

Uneori se intampla chiar peste noapte. Duci la culcare ingerasul si gasesti dimineata micul dracusor. Parca, peste noapte, a acumulat obiceiuri noi care, nu numai ca te scot din sarite, dar te si fac sa iti pui intrebari serioase despre abilitatile tale de mama.

Se agata de tine

Pana mai ieri, puteai sa il lasi linistita cu persoane de incredere. Dintr-o data, nu mai vrea sa iti dea drumul cand e timpul sa pleci de-acasa. Se agata de tine, te tine de mana, de picior, nu vrea sa iti dea drumul.

  • CE S-A INTAMPLAT? Pe masura ce creste, incepe sa realizeze ca poti pleca de langa el. Asta ii da o stare de anxietate, care trece cand va constientiza ca te intorci de fiecare data la el.
  • CE TREBUIE SA FACI? Daca realmente trebuie sa pleci, ia-ti la revedere ferm, dar dulce. Chiar daca incepe sa planga, nu te intoarce din drum. In curand, va uita ca ai plecat, dar va aprecia ca te-ai intors.

Devine isteric

Se intampla uneori sa devina isteric din te-miri-ce. Ei bine, asta ar clatina si rabdarea unui sfant, asa ca nu te invinovati pentru ca iti vine sa tipi la el cateodata.

  • CE S-A INTAMPLAT? Sunt mai multe sentimente care este posibil sa-l fi coplesit si sa-l fi adus in aceasta stare. Nu ai cum sa prevezi asta si cu atat mai putin sa controlezi asa ceva.
  • CE TREBUIE SA FACI? Are nevoie de cineva suficient de puternic alaturi de el care sa ii calmeze furia cauzata de numai el stie ce. Sau poate ca nici el. Tu esti cea care trebuie sa fii aceasta persoana care, cu calm si fermitate, sa il readuca cu picioarele pe pamant.

„Vreau un biscuit! Vreaaaaauu un biiiscuiiit!”. Nu are importanta ca il ignori, el continua. Tentatia de a-I da ce isi doreste in acel moment pentru o clipa de liniste e mare. Dar, daca o faci o data, iti va prinde slabiciunea si va profi ta.

  • CE S-A INTAMPLAT? In 9 cazuri din 10 nici macar nu doreste biscuitele cu adevarat, ci mai degraba atentia ta…
  • CE TREBUIE SA FACI? Spune-i: „Nu te pot intelege daca imi vorbesti cu vocea asta. Spune-mi ce vrei cu o voce normala, astfel incat sa te pot intelege si sa vedem daca iti pot da ce iti doresti.” Daca vrea sa iti capteze atentia, se va opri si va face ce ii spui.

Greva foamei

L-ai implorat, l-ai rugat frumos, chiar l-ai amenintat. Nu vrea sa manance si pace. Refuza cu incapatanare. Esti ingrijorata ca in felul acesta isi pune in pericol sanatatea.

  • CE S-A INTAMPLAT? A realizat ca simplul refuz de a manca iti creeaza tie o stare de agitatie, in care ii dai si atentie, asa ca profita de asta!
  • CE TREBUIE SA FACI? Nu face mare caz din asta si-si va reveni!

In this article

Join the Conversation