Ingrijirea primilor dintisori

839 0

Bebelusii vin pe lume cu un set complet de 20 de dinti de lapte (si o mare parte din mugurii dintilor permanenti), bine ascunsi in gingii.

Primul dintisor apare de regula spre 6 luni, dar nu e nimic anormal daca evenimentul se petrece mai devreme. La fel de normal e si sa intarzie pana spre 12 luni. Daca puiul tau n-are niciun dinte pana la 18 luni, ar fi bine sa-l consulte un dentist.

Din prima zi

  • Nu-i oferi bebelusului tau niciun fel de bauturi dulci (ceai, suc). Chiar daca ai inceput diversificarea, nu-i da seara alimente dulci si in niciun caz nu-l lasa sa bea peste noapte ceai indulcit. Este responsabil pentru temutele carii de biberon. Cat despre sucul de frcute, ar trebui diluat cu apa si oferit numai in timpul meselor.
  • O masura la indemana este si aceea de a-ti obisnui copilul sa ia cateva inghitituri de apa dupa ce bea laptele inainte de culcare si dupa fiecare masa.
  • Perie-i dintii de doua ori pe zi, dimineata si seara. Daca iti este mai usor, poti folosi un servet de panza infasurat pe deget sau o periuta-degetar. Daca optezi pentru o periuta clasica, este obligatoriu sa alegi una potrivita varstei copilului.
  • Foloseste si pasta de dinti pentru bebelusi, care contine mai putin fluor – copiii mici nu-si pot clati gura, asa ca inghit intreaga cantitate de pasta.

In this article

Join the Conversation