Inscrierea la gradinita 2013-2014

3319 0

Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a solicitat inspectoratelor scolare ca inscrierea si reinscrierea copiilor la gradinita sa se incheie pana pe data de 21 iunie, ultima zi a anului de invatamant in curs, informeaza ziare.com.

Inscrierea la gradinita 2013-2014

Perioadele pentru reinscrieri si inscrieri la gradinita vor fi stabilite de conducerea unitatii de invatamant si vor fi afisate la loc vizibil in fiecare gradinita. Multe gradinite au anuntat perioadele de inscriere, acestea fiind stabilite in luna iunie.
Ocuparea locurilor libere se face dupa incheierea reinscrierilor, in ordinea descrescatoare a grupelor de varsta: se incepe cu grupa mare (cinci ani), urmeaza grupa mijlocie (copii de patru ani) si apoi grupa mica (trei ani).

In cazul in care sunt mai multi copii inscrisi decat locurile disponibile, se aplica criterii de departajare:

  • apropierea de domiciliul copilului;
  • existenta in unitatea de invatamant a unui frate sau a unei surori;
  • statutul de unic intretinator de familie al parintelui sau al tutorelui;
  • existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilului.

Pentru inscrierile din acest an, gradinitele au obligatia sa afiseze capacitatea institutiei (numarul de copii pentru care a fost proiectata), dar si numarul de copii aprobat prin planul de scolarizare pentru anul scolar 2013-2014, criteriile generale si specifice stabilite de Consiliul de administratie pentru inscrierea copiilor, numarul de copii reinscrisi sau inscrisi zilnic.

 

 

In this article

Join the Conversation