Inscrieri in clasa 0 2014. S-a dat startul inscrierilor in clasa pregatitoare

3114 0

Incepand de astazi, 24 februarie 2014, parintii pot completa online sau la unitatea de invatamant  la care solicita inscrierea copiilor, cererile-tip de inscrieri in clasa 0 2014 (acestea pot fi descarcate si de pe site-ul Ministerului Educatiei Nationale, www.edu.ro).

De asemenea, pana pe 14 martie se desfasoara validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant la care solicita inscrierea copiilor, zilnic, de luni pana vineri in intervalul orar 8.00-20.00 (luni-vineri), iar in zilele de sambata intre orele 8 – 13.00. Tot in aceasta perioada se desfasoara si depunere si validarea cererilor – tip de inscriere pentru copii care vor merge la la scoali speciala.

Cine merge in clasa 0 2014

In clasa 0 intra copiii care implinesc sase ani pana pe data de 31 august 2014. Cei care nu au implinit inca aceasta varsta (implinesc sase ani dupa 31 august) vor fi inscrisi dupa o evaluare a nivelului de dezvoltare psihosomatica, care se desfasoara intre 18 februarie si 12 martie.

Pana la sfarsitul acestei luni se organizeza Ziua Portilor Deschise, o actiune prin care fiecare unitate de invatamant din tara are obligatia sa organizeze o zi speciala, pe parcursul careia parintii si copiii pot vizita spatiile dedicate activitatilor claselor pregatitoare si pot purta discutii cu personalul din unitatea de invatamant. Tot pana la sfarsitul lunii februarie au loc intalniri pentru informarea si consilierea parintilor ai caror copii sunt urmeaza sa fie inscrisi in invatamantul primar.

Ce urmeaza dupa etapa de inscrieri

Dupa prima etapa de inscrieri in clasa 0 2014 urmeaza perioada de procesare a cererilor tip de inscrire, dupa cum urmeaza.

17 martie – procesarea cererilor de inscriere la scoala de circumscriptie.

18 – 21 martie – procesarea cererilor de inscriere la o alta scoala decat cea de circumscriptie; admiterea sau respingerea acestora prin aplicarea criteriilrod e departajare. 

Pe 21 martie are repartizarea la scoala de circumscriptie a copiilor ai caror parinti au solicitat inscrierea la o alta scoala decat scoala de circumscriptie, dar nu au fost admisi din lipsa de locuri si care au exprimat in aceasta faza optiunea pentru inscrierea in scoala de circumscriptie. Anul trecut s-au inregistrat numeroase situatii in care parintii au apleat la solutia mutatiilor pe buletin pentru a-si inscrie, cu succes, copiii la o alta scoala decat cea de circumscriptie.

21-22 martie 2014: Afisarea in scoli si pe site-ul inspectoratului scolar si al scolilor a candidatilor inmatriculati, a numarului de locuri ramase libere si a listei copiilor neinscrisi dupa prima etapa. 

A doua etapa de inscrieri in clasa 0 2014

24 martie 2014 la unitatile de invatamant si pe site-ul inspectoratului se afiseaza procedura specifica de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

25 martie-4 aprilie 2014: Depunerea cererii-tip de inscriere la secretariatul unitatii de invatamant aflate pe prima pozitie dintre cele trei optiuni exprimate pentru etapa a doua, de catre parintii copiilor care nu au fost cuprinsi in nicio unitate de invatamant in etapa anterioara sau care nu au participat la prima etapa. Validarea cererilor-tip de inscriere la unitatea de invatamant aflata pe prima pozitie in optiunile privind inscrierea copiilor.

11 aprilie 2014: Afisarea la fiecare unitate de invatamant a listelor finale ale copiilor inscrisi in clasa pregatitoare.
Listele cu elevii inscrisi in invatamantul primar in anul scolar 2014 – 2015 vor fi publicate in 11 aprilie, potrivit unui proiect al Ministerului Educatiei Nationale (MEN).

14-18 aprilie 2014: Centralizarea si solutionarea de catre inspectoratul scolar a cererilor parintilor copiilor care nu au fost inca inscrisi la vreo unitate de invatamant. Solutionarea de catre inspectoratul scolar a oricarei alte situatii referitoare la inscrierea in invatamantul primar, avand in vedere, cu prioritate, interesul educational al copilului.

 

 

 

 

 

In this article

Join the Conversation