Intarcarea si problemele care pot sa apara in timpul acesteia

1049 0

Pediatrii susţin că dacă înţărcarea se produce după aniversarea primului anişor al copilului, riscul de angorjare (inflamare) a sânului este mult mai scăzut, deoarece pe măsură ce cererea de lapte scade (puiul mănâncă diversificat, mai multe alimente) şi secreţia lactată se diminuează treptat.

Când înţărcarea se produce lent, de obicei nu întâmpini probleme cu sânii. Dacă totuşi aceştia se angorjează şi generează disconfort, poţi oricînd să exprimi (mulgi) manual puţin lapte, timp de 15 – 30 de secunde, pentru a înlătura senzaţia de tensiune locală. 

• Alaptarea dupa cezariana: misiune dificila, dar nu imposibila

Dacă te îmbolnăveşti grav sau trebuie să pleci din oraş pentru o situaţie de urgenţă, atunci s-ar putea să fii nevoită să întrerupi brusc alăptarea, moment în care sânii tăi vor face… "revoluţie". În acest caz însă este recomandat să nu fie folosită exprimarea manuală a sânului. Într-adevăr, pentru moment, senzaţia locală de disconfort dispare, dar în acest fel nu vei face decât să stimulezi sânii să producă lapte în continuare.

Cel mai bine este fie să exerciţi presiune locală pe sâni, fie să aplici pungi de gheaţă. Sigur că niciuna dintre cele două metode nu este chiar plăcută, dar dacă te sfătuieşti cu medicul este posibil ca el să-ţi prescrie medicamente de calmare a durerii.

• Febra laptelui. Tratament in cazul sanilor intariti si durerosi in alaptare

Cât priveşte medicamentele cu efect de oprire a secreţiei lactate, după ce că sunt scumpe, nici nu dau rezultatele scontate. Ba chiar dau reacţii adverse şi frecvent chiar efecte paradoxale: în loc să elimine senzaţia de presiune la nivelul sânilor, de fapt o accentuează.

Tu ce dificultăţi ai întâmpinat în perioada de înţărcare şi care au fost soluţiile tale?

In this article

Join the Conversation