Invata-l sa indrageasca scrisul de mana

1512 0

Fise de lucru, eseuri, dictari sau doar lucrari pentru caligrafie – majoritatea lucrarilor de la scoala se bazeaza pe scrisul de mana, iar invatatorii trebuie sa poata sa le citeasca. In plus, acestia sunt de parere ca un scris de mana citet si rapid este vital pentru o comunicare eficienta. In cazul in care copilul scrie greu, incet si se gandeste la fiecare litera, se va concentra mai putin pe mesajul pe care trebuie sa-l transmita si va prima efortul de a scrie.

Intr-adevar, suntem in secolul XXI, dominat de computere, dar s-a demonstrat ca metoda traditionala de scris – cu un creion sau cu un stilou pe o coala de hartie aduce mai multe idei celui care asterne cuvinte dacat o tastatura impersonala.

Transforma scrisul de mana intr-o activitate placuta

  • Copilul tau se plictiseste sa scrie? Transforma scrisul in joc! De pilda, dupa o jumatate de ora de scris „a” mic de mana, este firesc sa se plictiseasca. Indeamna-l sa-si imagineze ca este un chelner care ia o comanda, ca este doctor si scrie o reteta.
  • Da-i ideea sa tina un jurnal pe care o sa-l citeasca o persoana pe care o iubeste mult, cum ar fi bunica. Cumpara-i un carnetel frumos, special pentru asta, si va fi incantat.
  • Obisnuieste-l sa scrie lucruri utile pentru tine: dicteaza o lista de cumparaturi, indeamna-l sa noteze in calendar evenimentele si sarbatorile importante pentru familie etc.

 

 

In this article

Join the Conversation