Invata-l sa se joace singur! 5 idei de jocuri

476 0

Iata 5 idei de jocuri, in functie de varsta.

1. Cortul vesel – dupa 1 an

Pune o patura peste doua spatare de scaun, astfel incat sa formezi un fel de cort.

Asaza in interior paturica de joaca a copilului si cele mai iubite jucarii. Nu uita de lanterna − asta da tot farmecul! Incurajeaza-l sa se joace acolo si du-i chiar ceva de rontait – biscuiti, morcovei ori bucatele de fructe.

2. Magneticul – de la 2 ani

Da-i copilului un magnet cum sunt cele de frigider. Arata-i ca acesta se lipeste de metal. Apoi lasa-l pe el sa descopere alte lucruri metalice din casa (rafturi, scaune, mese metalice ori manerele sertarelor). Pune-l sa-ti spuna cand reuseste sa gaseasca metal, dar si alte suprafete, apoi numeste-le impreuna cu el – lemn, piele, gresie etc.

Intr-un rucsacel ori cosulet, pregateste mancarica pentru picnic – bucatele de legume, fructe, poate o branzica, o farfurioara, un pahar – ce stii tu ca-i place piticului mai mult. Invata-l si pe el sa pregateasca acest bagajel, explicandu-i de ce luam aceste lucruri cu noi. Pune o paturica peste covorul din sufragerie ori chiar in bucatarie (aproape de locul unde ai treaba, pentru a-l putea supraveghea). Apoi lasa-l sa se joace cu mancarica si invata-l sa construiasca turnulete din mancare.

4. Vanatoarea de comori – de la 3 ani

Ai nevoie de 3-4 jucarii din „trusoul” copilului. Stabiliti de la bun inceput care sunt: o carticica, un ursulet, o masinuta si o papusica. Mamico, tu ascunde aceste lucruri prin casa, iar copilul trebuie sa le gaseasca! Ajuta-l din cand in cand cu cate un sfat ca sa nu-si piarda interesul pentru cautarea lor si premiaza fi ecare descoperire!

5. Jucarii din hartie – peste 3 ani

Daca ai un copil mai marisor, invata-l sa faca jucarii din hartie – avioane, pasari, barcute. Dupa ce va petrece destul de mult timp cu impaturitul hartiei, barcuta, de exemplu, poate fi pusa intr-un castron mai mare cu apa, ca sa pluteasca in voie, alaturi de alte jucarii ale piticului.

In this article

Join the Conversation