Ipoteză şocantă: Cancerele la copii sunt cauzate de telefoanele mobile?

332 0

Tot mai mulţi specialişti ieşeni indică drept cauză folosirea în exces a telefonului mobil de la vârste fragede. Asta pentru că, în ciuda lipsei studiilor care să clarifice acest aspect controversat, medicii văd că acei copii care ajung la spital cu tumori cerebrale sunt dintre cei care vorbesc la telefon aproape necontenit. Este astfel greu să nu faci o legătură, ca specialist.

Citeşte şi Descoperă condimentele care previn şi tratează cancerul 

Este şi cazul Ştefaniei, ultima fetiţă ajunsă pe mâna oncologilor ieşeni la numai 11 ani. De ce ar fi afectat creierul celor mici, şi mai puţin cel al adulţilor? Cum să alegem un telefon cu radiaţii cât mai mici. Aflaţi în rândurile de mai jos.

Telefonul mobil folosit în exces este unul din factorii care ajută la dezvoltarea tumorilor cerebrale în rândul copiilor, spun medicii oncologi. Chiar dacă niciun studiu până acum nu a arătat o legătură directă între tumori şi dispozitivele mobile, tot mai multe cercetări trag un semnal de alarmă şi ridică semne de întrebare.

Citeşte şi 5 reguli esenţiale ca să ţii cancerul la distanţă 

Tumori cerebrale, al doilea cancer al copilăriei

Ştefania are 11 ani şi, în urmă cu o lună, a fost diagnosticată cu o tumoră cerebrală. La început s-a crezut că poate fi vorba de o dereglare hormonală, însă analize mai amănunţite au scos la iveală un adevăr crunt. „O durea capul, vomita, ameţea. Am mers la medicul de familie, şi de acolo ne-au trimis la spital pentru mai multe investigaţii. Mi-au spus că are o tumoră pe creier şi că trebuie imediat operată“, ne-a povestit mama îndurerată. Medicii au reuşit să extirpe întreaga tumoră, dar pe fată o aşteaptă acum multe sedinţe de radio şi chimioterapie. Însă acesta nu e singurul caz.

Mai multe detalii despre bolile copiilor provocate de tehnologie pe RomâniaTV.net

In this article

Join the Conversation