Iulia Vantur, Andreea Liptak si Irina Marinescu spun NU violentei domestice

396 0

Cele trei vedete au acceptat sa pozeze pentru Marie Claire cu un machiaj ce reproduce ranile provocate de violenta. Prin aceste imagini socante, ele vor sa atraga atentia asupra celor zece mii de romance agresate in fiecare an – care trec neobservate.

„M-am hotarat sa ma implic in aceasta campanie pentru ca vreau ca victimele sa inteleaga ca nimeni altcineva, in afara de ele, nu are drept asupra vietii si sanatatii lor. Am decis sa ma implic si printr-o fotografie socanta, asa cum este de fapt violenta domestica – socanta si traumatizanta”, a declarat, pentru Marie Claire, Iulia Vantur, prezentator al emisiunii Dansez pentru tine si al Stirilor Pro TV, in diminetile de weekend.


„Nu exista motiv plauzibil pentru care un barbat ar avea dreptul sa loveasca o femeie”,
spune, in Marie Claire, fashion designerul Irina Marinescu. „Nu exista greseli ce pot fi pedepsite astfel. Atunci cand cineva greseste, ii poti arata in zeci de feluri ca te-a ranit sau ca te-a dezamagit, poti pleca… dar nimeni nu iti da dreptul sa lovesti.”

Andreea Liptak, care prezinta Stirile Pro TV de dimineata, de luni pana vineri, povesteste in Marie Claire ca a fost marcata de un reportaj realizat in Arad. O mama si fiul ei, victime ale violentei in familie, erau internati in spital. „Nu mi-a fost dat sa vad o imagine mai infioratoare!”, spune Andreea.
„Ori de cate ori vad cate un reportaj despre violenta, ma intreb daca mama si baiatul ei sunt bine acum. M-am gandit la ei cand am acceptat aceasta sedinta foto. Am incercat sa ma transpun, dar pana si aceasta incercare de a-ti induce durerea este coplesitoare, este epuizanta.”

Editorii Marie Claire au fost la Penitenciarul de maxima securitate Bucuresti-Rahova unde au ascultat confesiunea unui om inchis pentru crima si au incercat sa inteleaga de ce unii barbati se transforma din iubiti, in criminali.

Numarul de decembrie al revistei Marie Claire se gaseste la punctele de vanzare incepand cu data de 26 noiembrie si contine imagini socante si declaratii ale celor trei vedete.

Citeste articolul integral aici

Pentru mai multe informatii:

Mara Stroe, [email protected].
Telefon: 031 225 87 00

In this article

Join the Conversation