JOCUL DE ROL LA COPII. O călătorie prin lumea creativității și a imaginatiei.

2230 0

Jocul de rol reprezintă o parte importantă a educației copilului, imaginația fiind un instrument puternic în creșterea și dezvoltarea acestora.

Învățarea prin joc imaginar a fost recunoscută de mult timp ca o componentă importantă a dezvoltării copilului. Încă de la sfârșitul secolului al nouăsprezecelea, studiile au demonstrat o asociere între jocul de rol și dezvoltarea psihică și comportamentală a copiilor de toate vârstele.

“Copiii sunt din natură curioși, creativi și ludici. Însă fără oportunitatea exersării acestor abilitati umane fundamentale, jocul inovativ și imaginar s-ar limita cu ușurință”, Dr. Scott Barry Kauman, Psiholog Cognitiv Institutul de Imaginație, Universitatea din Pennsylvania.

PLAYMOBIL – lumea în miniatură a micuțului tau.

PLAYMOBIL aduce “o lume în miniatură” în care copiii petrec ore întregi creând și reproducand povești, aventuri și situații din viața reală. Principiul de joc Playmobil stimulează imaginația și creativitatea, promovând dezvoltarea copilului.

Playmobil oferă un joc unic, concentrat în jurul unei figurine de 7.5cm înălțime: toate se potrivesc împreună și pot fi combinate. Jucăriile nu încurajează violența, de acea, în nicio serie Playmobil nu se găsesc tancuri. În schimb, există pirați și cowboy pentru că jocul “bine contra rău” este permis. Oricum, indiferent câte pistoale ar ține în mâna, fețele zâmbitoare ale omuleților din plastic nu sugerează nici urmă de agresivitate. Două puncte marchează ochii, iar un semicerc gura zâmbitoare. Cu multiple talente, aceste figurine vesele depășesc cu succes toate tipurile de provocări – ca pirații sau cavalerii în scenarii istorice, ca muncitorii în construcții, medici veterinari și ofițeri de poliție din zilele noastre.

Joaca cu Playmobil favorizează dezvoltarea abilităților sociale, motorii, cognitive și emoționale, încurajează copilul să-și folosească imaginația, imbogațind stilul lor de viață.

Prin interpretarea rolului, copilul își dezvoltă vocabularul și abilitățile de relaționare cu cei din jur.

Principiul unic de joc Playmobil a fost și este apreciat nu numai de copii și părinți, dar și de specialiști din domeniu.

Descoperă și tu lumea Playmobil!

Șii..pentru că iarna este anotimpul de poveste, cu Playmobil visele celor mici devin realitate!

Cumpără produse Playmobil de minim 100lei, înscrie-te GRATUIT pe www.craciunulcuplaymobil.ro și poți câștiga jucării pentru tot anul.  😍

In this article