La inceput de toamna, prepara sirop de catina

3770 0

Cătina conţine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult decât măceşul şi de zece ori mai mult decât citricele. Pe lângă vitamina C, mai conţine vitaminele A, E, P, K, F şi complexul B, dar şi fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier şi sodiu. Este foarte bogată şi în betacaroten, pectine, zaharuri, aminoacizi esenţiali şi acizi graşi esenţiali.

Cură de imunizare cu sirop de cătină

Înainte de venirea frigului (poţi aplica tratamentul şi peste câteva luni, la venirea primăverii) fortifică sistemul imunitar al micuţului tău cu sirop de cătină. Cura de imunizare este recomandată şi înainte de intrarea în colectivitate, la începutul şcolii/ grădiniţei.

Cătina stimulează rapid sistemul imunitar şi organismul este mai rezistent la accesele de febră. Dacă vrei ca micuţul tău să fie pregătit în faţa răcelilor, a gripei, a virozelor întâlnite toamna, dă-i să bea în fiecare zi sirop de cătină diluat cu apă – este foarte bun pentru remineralizarea şi vitaminizarea organismului, având proprietăţi antibiotice, fiind eficient în infecţiile bacteriene.

Reţeta de sirop de cătină

2 kilograme de cătină

1 litru de miere

Zdrobeşte fructele de cătină cu ajutorul storcătorului de roşii.

Combină sucul obţinut cu mierea într-un vas de sticlă şi amestecă de câteva ori, până ce toată mierea se topeşte.

Păstrează vasul închis, la răcoare sau în frigider – pentru ca siropul să-şi păstreze proprietăţile terapeutice.

 

In this article

Join the Conversation