Laptele praf din China, interzis in Europa

288 0

Aceasta decizie vine ca urmare a imbolnavirii a peste 50000 de copii chinezi care au consumat lapte praf otravit. Embargoul va fi unul sever pentru ca se va aplica tuturor produselor care au in componenta mai mult de 50% lapte praf. Astfel, pe langa alimentele destinate cu precadere copiilor, ar putea fi interzise si ciocolata sau biscuitii.

Nina Papadoulaki, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a anuntat ci masura Comisiei Europene va impune testarea tuturor produselor importate din China, precum si teste prin sondaj a produselor care se afla deja pe pietele Uniunii. Produsele pentru bebelusi si copiii mici ce provin din China si care contin lapte praf, indiferent de cantitate, intra sub embargo total.

Autoritatile din Romania sunt in asteptarea unei decizii, dar sustin ca pe piata noastra nu exista produse chinezesti de acest fel. Totusi, Romania este tara de granita pentru Uniune, iar autoritatile se pregatesc pentru masuri speciale. Radu Roatis, presedintele ANSVSA a afirmat ca au fost facute controale si nu exista la aceasta ora produse care sa fie neconforme. Pe teritoriul Romaniei, nu exista si nu au fost in urma controalelor facute gasite produse de aceasta origine.

Scandalul a fost declansat dupa ce autoritatile de la Beijing au anuntat ca doi bebelusi au murit, iar alti 1200 s-au imbolnavit dupa ce au consumat lapte contaminat cu melamina. Bilantul a crescut dramatic si 10000 de copii din China sunt acum sub ingrijiri medicale.

In this article

Join the Conversation