Leacuri băbeşti care chiar funcţionează

482 0

Asa au luat nastere "leacurile babesti": fie ca vorbim de gargara cu sare pentru dureri de gat, de malai copt pentru dureri in piept, galbenus de ou pentru arsuri si altele, inca le mai folosim, chiar şi acum.

1. Usturoi in urechi pentru durerile de dinti/ ureche (cate un catel in fiecare ureche) – o metoda din bunici strabunici, care daca inca se mai practica, inseamna ca da ceva roade.

2. Cartofi rasi cu spirt pentru durerile de gat, rosu in gat – acest leac imi era necunoscut, insa o colega de-a mea ma asigura ca intr-adevar functioneaza. Tot ce trebuie sa faci este sa pui in tifon sau intr-un saculet cartofii rasi, si peste ei spirt, si apoi sa il tii exact pe gatul inflamat, timp de cateva minute.

3. Ghintura este o planta care creste in regiunile alpine ale tarii si care este folosita cu succes in medicina naturista. Una dintre utilizari se refera si la diareea cronica, iar partea din planta care se foloseste in acest sens este radacina, care se tine la macerat in tuica sau alcool timp de o zi-doua, si apoi se bea din ea cateva guri (cam o jumatate de cescuta). Gustul nu este placut, este amarui, dar colega mea garanteaza pentru efect imediat.

4. Otetul si spirtul in raceli (pentru febra) – cred ca cele mai cunoscute leacuri, folosite in diverse forme, asa ma "alinta" si bunica mea cand eram racita: cu sosete inmuiate in otet cu apa. cu frectii multe cu otet, cica sa iasa raceala din corp, si comprese cu spirt pe frunte. Este o metoda naturala si neinvaziva de a scadea febra. Pe la tara se mai foloseste si tuica: acum nu stiu ce sa zic, nu garantez pentru miros!

Găseşti mai multe leacuri băbeşti care funcţionează pe RomâniaTV.net.
 

In this article

Join the Conversation