Legea tatilor

325 0

Prima initiativa legislativa inregistrata pe 2009 la Camera Deputatilor poarta amprenta legilor exotice propuse in ultimii opt ani de Gheorghe Funar. Astfel, doi deputati, Liana Dumitrescu (minoritati) si Mircia Giurgiu (PDL) au depus o propunere legislativa care prevede ca in prima zi a lunii mai sa se sarbatoreasca Ziua Tatalui, iar dupa alte sapte zile, Ziua Mamei.

Ideea nu apartine celor trei, ci unui ONG: Alianta Antidiscriminare a Tuturor Taticilor – T.A.T.A. Liderul asociatiei, Bogdan Draghici, explica cum i-a venit ideea: „Am facut aceasta propunere pentru ca ziua de 8 martie, Ziua Femeii, a fost inventata de V.I. Lenin si a devenit neoficial si ziua mamei, in timp ce in alte 70 de state exista cele doua sarbatori in primele doua duminici din luna mai.

Am apelat pentru problemele juridice legate de lege la dna deputat Dumitrescu si la dl Giurgiu, ei sunt de fapt cei ce promoveaza proiectul si din mers a semnat si dl Orban”, ne-a declarat Bogdan Draghici. Luni, timp de doua ore, pe holul Camerei Deputatilor, Bogdan Draghici a mai strans semnaturi de la alti sapte-opt parlamentari. Vom avea astfel un proiect, care la trei articole (in total 199 de semne) va avea in jur de 10-11 autori.

Liana Dumitrescu ne-a declarat ca Bogdan Draghici a apelat la ea pentru ca a fost singura care i-a raspuns la o scrisoare prin care acesta i-a solicitat o parere juridica intr-un anumit domeniu. Mircia Giurgiu ne-a precizat ca s-a alaturat proiectului „pentru ca i s-a parut interesant”.

citeste articolul integral

In this article

Join the Conversation