Lista asociatiilor non-guvernamentale

2079 0

Salvati Copiii Romania

Face parte din Alianta Internationala Salvati Copiii, a carei misiune este aceea de a sustine drepturile copilului. Salvati Copiii Romania actioneaza pentru o lume

  • in care fiecare copil este apreciat si respectat;
  • care asculta si invata de la copii;
  • in care fiecare copil are sperante si perspective;
  • in care fiecare copil este protejat de orice forma de violenta, abuz si exploatare.

Detalii: www.salvaticopiii.ro

Asociatia M.A.M.E.

Obiectivele acestei asociatii sunt identificarea si ajutorarea copiilor grav bolnavi si cu malformatii, protectia sociala a copiilor aflati in dificultate, ajutorul familiilor cu copii aflati in situatie sociala precara, ajutor medical pentru necesitati sociale, sprijinirea activitatii medicale din Romania.

Detalii: www.asociatiamame.com

Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie

Promoveaza educatia in privinta sanatatii, educa valorile familiei, atat la nivel relational, cat si emotional, combate comportamentele daunatoare sanatatii si acorda asistenta sanitara, sociala si morala.

Detalii: www.asef.ro

Societatea Vegetarienilor din Romania

De ce sa fii vegetarian? Ce si unde sa mananci? Acestea sunt intrebarile la care SVR isi propune sa raspunda prin campanii de informare si educatie de alimentatie.

Detalii: www.svr.ro

Fundatia Copii Fericiti

Fundatia Copii Fericiti ofera programe de educatie pentru copii si adulti, fiind infiintata in scopul promovarii unor standarde ridicate in educatie, devenind astfel un model si un punct de reper in schimbarea educatiei in Romania. In prezent, in programele educationale invata peste 250 de copii si elevi, de la 1 an, cresa, pana la clasa a IX-a, din 18 tari.

Detalii: www.scoalainternationala.ro

Asociatia P.A.V.E.L.

Asociatia P.A.V.E.L. (Primind Ajutor, Viata Este Luminoasa) este asociatia parintilor cu copii bolnavi de cancer, leucemii si anemii grave. Activitatea acestei organizatii isi propune schimbarea in bine a situatiei copiilor bolnavi si a sectiilor de oncopediatrie din tara.

Detalii: www.asociatiapavel.ro

Fundatia Sensiblu

Fundatia Sensiblu isi propune inca din 2002 sa se implice activ in a raspunde nevoilor cu care se confrunta diferite categorii de persoane (copii institutionalizati, copii ai strazii, femei si copii victime ale violentei domestice, batrani, persoane cu handicap, precum si alte persoane aflate in incapacitatea de a se ajuta singure), sustinandu-le si oferindu- le resurse pentru a-si putea construi o viata armonioasa din punct de vedere fizic, psihic si social.

Detalii: www.fundatiasensiblu.ro

Asociatia Betania din Bacau desfasoara numeroase proiecte dedicate copiilor in parteneriat cu centre pentru micuti cu dizabilitati, cu autism sau abuzati. Copii din mediul urban sau rural, indiferent de starea de sanatate sau de varsta, beneficiaza de ajutorul acestei organizatii.

Detalii: www.asociatiabetania.ro

Asociatia Nationala pentru Copii si Adulti cu Autism din Romania

Misiunea asociatiei este imbunatatirea vietii persoanelor cu autism si a familiilor acestora. Asociatia desfasoara programe de consultanta, de dezvoltare individuala si de suport familial, de educare si integrare, toate in scopul promovarii cu demnitate a drepturilor persoanelor cu autism.

Detalii: www.ancaar.home.ro

Asociatia Copiilor si Tinerilor cu Diabet

Organizatia non-guvernamentala Sweet Land isi desfasoara activitatea in judetul Constanta si sprijina copiii si tinerii insulino-dependenti, prin derularea unor programe complexe de informare, de aparare a drepturilor pacientilor sau de creare a posibilitatilor de munca.

Detalii: www.sweetland.ro

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor

Obiectivul principal al asociatiei este acela de a se asigura ca niciunui pacient nu ii este refuzat dreptul de a fi:

  • corect informat;
  • competent tratat;
  • complet despagubit pentru prejudiciile materiale si morale ce ii sunt produse datorita malpraxisului medical si a deficientelor administrative survenite in furnizarea de servicii si ingrijiri medicale.

Detalii: www.protectiapacientilor.ro

Crucea Rosie Romana

Crucea Rosie Romana asista persoanele vulnerabile in situatii de dezastre si de criza. Prin programele si activitatile sale in beneficiul societatii, contribuie la prevenirea si alinarea suferintei sub toate formele, protejeaza sanatatea si viata, promoveaza respectul fata de demnitatea umana, fara nicio discriminare bazata pe nationalitate, rasa, sex, religie, varsta, apartenenta sociala sau politica.

Detalii: www.crucea-rosie.ro

Asociatia Romana Anti Sida

Informarea si educarea tuturor categoriilor de populatie asupra pericolului reprezentat de SIDA si asupra mijloacelor de prevenire a infectiei cu HIV.

Detalii: www.arasnet.ro

Asociatia ProStemCell

Promovarea solidaritatii, integrarea in societate, recuperare si reabilitare a persoanelor cu dizabilitati, evitarea marginalizarii acestora, ajutor umanitar, spiritual si moral atat in Municipiul Pitesti si Judetul Arges, cat si in intreaga tara.

Detalii: www.prostemcell.ro

Hospice

Hospice „Casa Sperantei” Brasov este primul hospice din Romania destinat asistentei bolnavilor oncologici in stadii avansate.

Detalii: www.hospice.ro

In this article

Join the Conversation