Lista celor mai ciudate boli din lume

252 0

Daca ai stii ce suferinte le-a fost dat altora sa suporte, ti-ai lua tratamentele linistita si recunoscatoare.

HIPERTRICOZA este o boala caracterizata prin cresterea anormala de par pe fata si membre. „Oamenii lupi”, cum sunt numiti cei ce sufera de aceasta afectiune, au de fapt o dereglare endocrina pentru care un s-a gasit inca un tratament eficient.

PICA este o afectiune ce se manifesta prin tendinta de a manca orice este necomestibil: hartie, pamant, gunoi etc. Cei atinsi de aceasta boala isi mananca uneori chiar si propriul par.

SINDROMUL EXCITARII SEXUALE PERMANENTE
afecteaza femeile indiferent de varsta. Nu se stie care este incidenta acestei tulburari in intreaga lume, intrucat cele mai multe femei refuza ajutorul medicului (de teama sau rusine, de cele mai multe ori).

SINDROMUL „ACCENTULUI STRAIN”
este o afectiune neurologica extrem de rar intalnita, ce se instaleaza dupa un atac cerebral sau in urma unei lovituri puternice la cap. In acest caz, persoana afectata incepe brusc sa vorbeasca cu un accent strain.

AUTISMUL este probabil cea mai cunoscuta din grupul ciudateniilor medicale. Suferinzii nu au nici o reactie la mediul inconjurator, sunt incapabili sa stabileasca relatii interpersonale, au probleme cu comunicarea verbala si nonverbala si foarte putine activitati reusesc sa le suscite interesul.

SINDROMUL HUTCHINSON-GILFORD
sau progeria aste o maladie ce apare la copiii sub varsta de 2 ani si se manifesta printr-o imbatranire prematura si accelerata. Speranta de viata a unui bolnav este de circa 13 ani.

Citeste articolul integral AICI

In this article

Join the Conversation