Luna 2

2203 0

Puiul tau devine mult mai atent la tot ce se intampla in jur. Isi „exprima” mai bine nevoile si este fascinat de sunete si culori.

Dezvoltarea fizica

Reflexele de la nastere incep sa dispara si locul lor este luat de miscari mult mai bine controlate. Isi descopera manutele si este incantat sa exerseze miscari ale degetelor. Cand sta pe burtica isi poate ridica singur capsorul. Apuca obiectele din proprie initiativa, si nu reflex ca pana acum.

Dezvoltarea senzoriala

Bebelusul (asa se numeste el, cand e cuminte) vede acum pana la 25-30 cm si focalizeaza foarte bine obiectele. Urmareste cu privirea un obiect care se misca prin fata lui, la 15 cm. Iti recunoaste chipul cand stai aproape de el si asta este cea mai mare bucurie pe care o simte. La sunetele puternice raspunde, intorcand capsorul sau incepand sa planga.E incantat de companie…

Zambeste constient cand te vede sau cand iti aude vocea (ai grija, speculant mai mare nu e pe fata Pamantului). Cand este fericit, rade chiar zgomotos. Tine-l in brate, canta-i si joaca-te cu el cat mai mult. Bebelusul tau are nevoie de multa dragoste si atentie.

…si fascinat de comunicare

Puiul este fascinat de diferitele tonuri ale vocii tale si iti raspunde gangurind. Ii place sa te auda vorbind si te urmareste cu privirea.

In this article

Join the Conversation