Luna 20

1703 0

Dezvoltarea fizica

De acum, copilul tau cel mai probabil alearga (cu toate ca din fericire, il poti depasi in continuare!), si o va lua la fuga, intr-o clipita, dupa o minge, se va apropia periculos de mult de un leagan aflat in miscare sau va insfaca o jucarie de la un alt copil. De asemenea, poate sa rastoarne nisipul dintr-o galetusa si sa arunce cu mingea.

Vestea buna este ca micutul tau capata dexteritate, putere fizica si incredere. Insa ii lipseste echilibrul, coordonarea si ratiunea unui copil mai mare. Pentru parinti, aceasta este o perioada in care trebuie sa fie mai precauti decat pana acum. Supravegheaza-ti copilul cu atentie, acasa si pe terenul de joaca, si asigura-i libertatea de a alerga si se juca in siguranta.

Dezvoltarea intelectuala

Din guritele micutilor ies intrebari – multe! Copilasul tau te poate intreba la nesfarsit „Ce e asta?” sau „Ce e aia?” Mai tarziu, in cel de-al treilea an de viata te va intreba „De ce?,” „De ce?,” „De ce?” Desi aceste intrebari continue te pot epuiza uneori, copilul tau nu le pune pentru a te provoca, ci pentru ca are o dorinta imensa de a invata despre lumea in care traieste si vrea sa isi puna in practica proaspetele abilitati de vorbire.

Desi nu e intotdeauna usor sa conversezi cu un micut, expertii spun ca e important sa incerci. Chiar daca nu intelegi intotdeauna ce spune copilul tau, poti sa il asculti, sa ai contact vizual cu el si sa ii raspunzi pe cat de bine poti tu. Asta ii va transmite ca ceea ce spune e important, si il va incuraja sa vorbeasca in continuare.

In this article

Join the Conversation