Luna 3

2374 0

Bebelusul tau e o comoara, mai ales cand rade. Bucurati-va impreuna de aceste momente unice, de neuitat. Desi ti-a albit noptile, esti fericita. Ti se pare ciudat, nu-i asa?

Dezvoltarea fizica

Performanta lunii: poate sa-si ridice capul si pieptul cand sta intins pe burtica, ajutandu-se de manute. Daca s-a plictisit, se intoarce de pe o parte pe alta. Chiar cand sta pe spate isi ridica pret de cateva secunde capsorul. Trage obiectele din jur si incearca sa le duca spre gurita. Si, de cele mai multe ori, reuseste.

Dezvoltarea senzoriala

Puiul tau aude acum perfect, vede in culori si focalizeaza obiecte foarte mici. Sta treaz mai mult timp si se poate concentra pentru cinci, sapte secunde. Ii place sa-si auda „vocea” si va incerca cele mai diverse tonuri, gangurind tot mai mult. Expresia fetei traduce starea pe care o are (teama, bucurie sau suparare).

Rade cand te vede sau cand te joci cu el si incepe sa planga daca-i intrerupi jocul. Este cel mai bun moment pentru a face primele tentative sa-i stabilesti copilasului tau un program zilnic. El va invata sa anticipeze masa sau baita. Si tu ai devenit o maestra a anticipatiei. Visezi la clipa cand vei dormi o noapte intreaga.

…si nu-si gaseste (inca) vorbele

Uneori il surprinzi pe micut miscandu-si buzele ca si cand ar vrea sa-ti spuna ceva, dar nu-si gaseste cuvintele.

In this article

Join the Conversation