Luna 4

1904 0

Fiecare zi e plina de noi descoperiri. Tu si puiul tau va intelegeti de minune. Aveti o comunicare excelenta, chiar daca nu vorbeste inca.

Dezvoltarea fizica

In sfarsit, individul (adica Puiul, Bebita, Sufletel etc.) isi tine capsorul sus, fara efort. Apuca bine obiectele si le trece dintr-o manuta in alta, fiind fascinat de jucariile care zornaie. Isi ridica pieptul si capul cand sta pe burtica, urmarind tot ce se intampla in jur.

Dezvoltarea senzoriala

Se intampla des ca puiul tau sa se trezeasca primul dimineata si sa-l gasesti jucandu-se. Incepe sa fie cumsecade!

Se joaca…

Minunea zambeste si gangureste pentru a-ti atrage atentia, adora sa se joace in timp ce mananca si protesteaza cand vrei sa-i iei jucariile. Nu-i place sa fie luat in brate de persoane necunoscute, mai ales daca tu nu-i esti prin preajma.

A inceput sa exerseze primele consoane, asa ca il vei auzi des spunand „ngi-ngi” sau „da-da”. Este foarte atent cand ii vorbesti, nu te intrerupe si apoi iti raspunde.

Dezvoltarea intelectuala

Imita voit sunete si miscari si se uita foarte atent in jur cand este pus in fata unei situatii noi. Isi manifesta interesul pentru obiecte, dorind sa le atinga, sa le tina in manute, sa le bage in gurita.

In this article

Join the Conversation