Luna 6

1749 0

Striga-l pe nume pe micutul tau si vei vedea ca intoarce capsorul, ca dovada ca stie cum il cheama.

Dezvoltarea fizica

Puiul tau se sprijina in manute si in genunchi, ca sa mearga de-a busilea. Poate sa tina cate un obiect in fiecare manuta si ii place sa le arunce pe podea. Incepe sa fie mai sigur pe el, imbunatatindu-si echilibrul.

Cand vrea sa fie luat in brate, plange ca sa te santajeze sau „vorbeste” in limba lui, isi ridica manutele aratandu-ti foarte clar ce vrea. Sta in fundulet si este fericit pentru ca acum vede lucrurile dintr-o alta perspectiva. Se rostogoleste de pe spate pe burtica si invers.

Primele interdictii si…

Din tonul vocii tale intelege sensul lui „nu” si te asculta. A venit si vremea asta! Ii place tot mai mult sa aiba un partener de joaca. Adora sa se joace in baita, iar schimbatul scutecelor si hainutelor poate fi pentru tine o grea incercare.

Incepe sa rosteasca silabe si vorbeste singur cand se joaca. Ii place la fel de mult sa gangureasca in soapta si sa tipe cat poate de tare. Vorbeste-i clar si foloseste fraze scurte pentru ca vorbaretului sa-i fie usor sa te inteleaga.

Dezvoltarea intelectuala

Copilasul tau se concentreaza mai mult asupra detaliilor si intelege ca obiectele nu dispar atunci cand nu le mai vede. Incepe sa observe consecintele actiunilor lui. Isi da seama ca jucaria pe care a aruncat-o este aceeasi cu cea care a cazut pe podea.

In this article

Join the Conversation