Luna 7

1092 0

Copilasul tau stie cat de mult il iubesti si va incerca sa afle cat de multe lucruri ii permiti. Nu uita ca educatia lui incepe chiar din prima zi de viata.

Dezvoltarea fizica

Strengarul tau poate prinde intre degetul mare si aratator obiecte foarte mici. Pentru ca este deja campion la mersul de-a busilea, acum se sprijina intr-o singura manuta, in cealalta tinand o jucarie.

Daca sta intins pe burtica, se poate aseza singur in fundulet. Se distreaza teribil daca-l lasi sa-si faca de cap in fata castronelului cu mancare. Se mozoleste, dar reuseste sa bage si-n gurita putina mancare.

Nu-i place singuratatea si…

Daca nu-i place vreun obiect, il arunca fara sa stea pe ganduri. Stie deja sa bata din manute si nu-i place sa stea in camera cu usa inchisa. Recunoaste persoanele pe care le-a mai vazut si isi manifesta teama fata de straini.

Spune „ma-ma” sau „ta-ta” si ii place sa imite sunete.

Dezvoltarea intelectuala

Nazdravanul isi aminteste ce a facut ieri, chiar daca nu-ti poate povesti. Cauta jucariile pe care i le ascunzi. Rade, da din manute si din picioruse cand le gaseste. Cand se uita in oglinda mangaie imaginea, dar inca nu se recunoaste. Asociaza copilasii din poze cu el.

In this article

Join the Conversation