Luna 9

1442 0

Nu-i mai ajunge casa. Trebuie sa fii atenta tot timpul, sa anticipezi gesturi si miscari care pot deveni periculoase.

Dezvoltarea fizica

Voinicelul face mari progrese. Sprijinit de mobila se ridica in picioruse si sta pentru putin timp. Cu sufletul cat un purice, dar cu multa ambitie, va incerca sa faca un pas lateral, tinandu-se bine cu ambele manute de patut.

Ajutat, bea din canita, pentru ca acum stie sa-si arcuiasca buzele. Treptat, miscarile degetelor devin mult mai precise si micutul tine chiar doua obiecte intr-o manuta.

Te vrea numai pentru el si…

Puiului tau ii place sa se simta „buricul pamantului”. Deseori il vei surprinde cerandu-ti din priviri aprobarea pentru ceea ce vrea sa faca. Daca-l atrage un lucru anume, arata spre el, il cere cu toata hotararea. Ii place sa-l alinti si iti ofera pupici la schimb.

Nu mai spune nimanui „mama” pentru ca stie acum cine trebuie sa raspunda la aceasta chemare. Si e clar ca dintre toate fiintele din jurul lui pe tine te prefera si te iubeste.

Dezvoltarea intelectuala

Imita gesturile adultilor cu o placere imensa si raspunde la unele comenzi simple. Este foarte curios sa descopere ce se gaseste in cutii si le deschide singurel. Acum stie ca un obiect mai mic intra intr-unul mai mare si-si petrece o buna parte din timp exersand.

In this article

Join the Conversation