Magneziu in sarcina si alaptare. De ce ai atata nevoie de el

17026 0

De ce sa-i acorzi o asa de mare atentie? Pentru ca magneziul este una dintre cele mai importante substante pentru metabolismul uman, fiind mineralul care activeaza peste 300 de enzime. In timpul sarcinii, cererea de magneziu este crescuta deoarece acesta este eliminat in cantitati mari prin urina, din cauza schimbarilor hormonale.

Femeile insarcinate au nevoie de 310-350 mg de magneziu pe zi, iar cele care alapteaza de 390 mg.

Lipsa de magneziu face ravagii

Magneziul sustine cresterea uterului gravidei si dezvoltarea sanatoasa a oaselor si organelor bebelusului din burtica. De asemenea, este foarte important pentru intregul sistem muscular al gravidei. Te lupti cu durerile de cap, tulburarile de somn, oboseala, lipsa concentrarii si nesuferitii carcei din timpul noptii (mai cu seama in al doilea trimestru de sarcina)? Nu mai cauta vinovati, lucrurile sunt clare: te confrunti cu lipsa magneziului. Si tot acum, in perioada de sarcina, deoarece in organismul tau exista un numar ridicat de hormoni feminini, digestia este incetinita. Ghicesti cine o poate accelera in mod natural? Da! Magneziul!

Daca aportul de magneziu in sarcina organism este corespunzator – printr-o administrare regulata – te vei tine departe de riscurile aparitiei preeclampsiei, a unui avort spontan sau a unei nasteri premature. Mai mult, cand magneziul este la un nivel optim in organismul gravidei, si bebelusul are de castigat. In greutate! Efectele pozitive asupra acesteia sunt stiintific dovedite.

Stresul are un dusman!

Dintre toate beneficiile pe care magneziul le aduce organismului, celebra este capacitatea acestuia de a bloca eliminarea hormonilor de stres. Iar aceasta inseamna calm, relaxare, liniste interioara. Adica exact lucrurile de care ai nevoie in aceasta perioada de gratie…

Pentru a acoperi necesarul de magneziu, atat pe perioada sarcinii, cat si a alaptarii, femeia insarcinata/mamica ar trebui sa consume, zilnic, sapte banane, ori 300 g de mazare, ori 300 g de alune sau noua felii de paine integrala.
 

In this article

Join the Conversation