Mai multe crese si gradinite: O solutie pentru stimularea natalitatii?

697 0

Ministrul Muncii, Claudia Boghicevici, a vorbit cu evz.ro despre strategia demografica a institutiei sale, prin care se urmareste stimularea natalitatii.

Suntem ingrijorati de evolutia demografica din Romania, pentru ca populatia scade si in acelasi timp imbatranirea este accentuata. Imbatranirea populatiei va duce, in timp, la dezechilibre grave pe piata muncii, in sistemul de pensii, de asistenta sociala, sistemul asigurarilor de sanatate. Am decis sa reactivam Comisia Nationala pentru Populatie si Dezvoltare, a declarat ministrul.

Populatia activa vs. pensionari: Angajatii se vor injumatati in 50 de ani

Primul element pe care il propun guvernantii este dezvoltarea retelei de crese si gradinite. Aceasta implica parteneriate cu alte ministere, cu primariile si cu micile intreprinderi. Exista in zonele industriale mai multe intreprinderi care au identificat un teren si vor putea sa realizeze o gradinita modulara.

Vom infiinta astfel crese si gradinite la locurile de munca ale parintilor. Pentru ca o mama se va simti mult mai in siguranta atunci cand, in pauza de masa poate sa coboare, sa-si vada copilul. Sau, pe o camera video, sa poata sa vada ce se intampla in gradinita care e foarte aproape de locul de munca, a adaugat Boghicevici.

 

In this article

Join the Conversation