Mananci sarat, nasti baiat

460 0

Acum, cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista ceva adevar in aceste povesti si ca o dieta bogata in dulciuri duce mai degraba la conceperea fetelor decat a baietilor.

Gustarile sarate si carnea rosie chiar ar putea determina sexul copilului, ele favorizand conceperea unui copil de sex masculin. Cercetarile realizate pe cobai au aratat ca femelele cu un nivel scazut al glicemiei, un bun indicator al unei diete bogate in zaharuri, dau nastere la mai multi pui de sex feminin decat de sex masculin.

In timpul studiului, unui numar de 20 de cobai li s-a administrat un steroid, dexametazona, menit sa le pastreze scazut nivelul zaharului din sange.

Sexul progeniturilor a fost comparat cu cel al puilor nascuti de alti 20 de cobai supusi unei diete normale. S-a observat ca cei care au mancat normal au nascut pui care erau in proportie de 53% de sex masculin, in timp ce cobaii carora li s-a administrat steroidul respectiv au nascut in special pui de sex feminin si doar 41% baieti.

Experimente pe cobai

Rezultatele au aratat ca, cel putin la cobai, o dieta bogata in zaharuri poate influenta conceperea unui pui de sex feminin.

In this article

Join the Conversation