Mancare buna pentru copilul tau

386 0

Cand sunteti la cumparaturi, intreaba-l pe cel mic de ce legume, fructe sau sucuri ii este pofta, iar acasa invita-l si pe el sa participe la pregatirea legumelor si fructelor pentru masa. Incurajeaza-l sa-si cultive propriile plante, de exemplu din boabe de fasole sau samburi de lamaie si „vinde-i” diverse curiozitati extraordinare.

Micutul tau va fi incantat sa devina un expert in legume, fructe si sucuri.

Daca refuza categoric sa manance broccoli – propune-i in schimb ardei, daca refuza coacazele fiindca sunt prea acre – da-i o mana de capsune dulci, daca nu-i place sa rontaie morcovii, serveste-l cu un suc de fructe si morcovi.

Adauga-i legume, fructe si sucuri de fructe la fiecare masa. O farfurie colorata starneste pofta de mancare! Atunci cand il pregatesti pe cel mic de scoala, pune-i in ghiozdan un fruct si o sticla cu apa sau o cutiuta de suc delicios care-i va astampara setea si-i va da energie.

Incearca sa faci in asa fel incat gustarea sa nu fie numai savuroasa ci si colorata si ambalata intr-o cutie sau in hartie cu motive vesele. Astfel, copilul tau nu va mai fi tentat sa o inlocuiasca cu altceva de la chioscul scolii;)

Mai multe surse de inspiratie pe www.5pentrusanatate.ro

.

In this article

Join the Conversation