Marsupiul, pro sau contra?

1799 0

Unul dintre cele mai mari avantaje ale marsupiului este acela ca ii permite lui bebe sa fie mereu aproape de tine, facandu-l sa se simta protejat si in siguranta.

Contactul direct cu tine, vocea si caldura ta ii vor aminti de vremea cand locuia in burtica. Va aprecia foarte mult faptul ca nu te dezlipesti de el la propriu.

In plus, cand il porti in marsupiu il masezi indirect prin miscarile tale si ii facilitezi digestia.

De la egal la egal

Marsupiul ii permite micutului sa fie nu doar aproape, ci si aproximativ la acelasi nivel cu tine. Astfel, va va fi mult mai usor sa comunicati, sa-I vorbesti sis a stii cum se simte.

Desi nu poate vorbi, micutul te va asculta, te va observa si, mai ales, se va misca in ritmul tau. Asa s-ar explica opinia potrivit careia micutii purtati in marsupiu sunt mai isteti si se dezvolta mai repede intellectual deoarece participa active la viata mamei lor.

Cateva minusuri

La inceput, nefiind obisnuit cu masrsupiul, s-ar putea sa intampini ceva rezistenta din partea lui bebe. Si tu ai nevoie de o perioada de acomodare, asa ca foloseste-l mai intai prin casa. Acest lucru este recomandat mai ales pentru mamele care se tem ca bebe ar putea cadea din marsupiu, desi aceasta variant este total exclusa.

Daca marsupial nu este bine asezat, s-ar putea sa te doara spatele, pentru ca greutatea micutului nu va fi uniform repartizata. Ai grija atunci cand il alegi, deoarece unele marsupii nu sunt adaptate bebelusilor, iar altele sunt greu de utilizat.

In this article

Join the Conversation