Masa de Revelion. Două recomandări inedite pentru felul întâi

1942 0

Două preparate inedite care, dacă se vor regăsi pe masa de Revelion, nu vor fi refuzate nici de cei mai mofturoşi oaspeţi.

Supă cremă de țelină

1 țelină
1/2 ceapă
1 rădăcină de pătrunjel
1/2 rădăcină de păstârnac
1 cartof
1 lingură de smântână
ulei

Toacă mărunt ceapa și înăbuș-o trei-patru minute în ulei cu adaos de apă. Adaugă albiturile date pe răzătoare și lasă-le pe foc trei minute. Acoperă-le apoi cu apă. Fierbe totul 15 minute, apoi adaugă cartoful tăiat cubulețe. Ține acoperit, la foc moderat, un sfert de oră. Scoate cu grijă legumele și pasează-le cu blenderul sau trece-le printr-o sită deasă. Subțiază piureul astfel supa în care au fiert. Adaugă smântâna și mai lasă să dea într-un clocot. Poți servi supa ornată cu nuci pisate.

Reţete cu iaurt. Spanac şi chec cu iaurt

Supă de mazăre cu fulgi de migdale

500 de grame de mazăre
1 ceapă
3 cartofi
125 grame de brânză ricotta
1 litru de supă de legume
ulei de măsline
200 grame fulgi de migdale
Curăţă ceapa, tai-o măruntşi căleşte-o în puţin ulei încins. Adaugă cartofii tăiaţi cubuleţe, amestecând uşor. Toarnă supa de legume şi las-o pe foc să fiarbă. Adaugă mazărea. Când toate legumele sunt fierte, zdrobeşte-le cu un blender (adaugă şi câteva frunze de mentă proaspătă). Lasă supa astfel obţinută să dea într-un clocot, după care încorporează brânza ricotta şi ornează cu fulgi de migdale.

Sursă: revista MAMI, Foto; www.pixabay.com

In this article