Masaj impotriva colicilor, constipatiei, puseelor dentare

4736 0

Asaza-ti copilul cu spatele pe pieptul tau, in pozitie verticala (tu stai in picioare iar bebe cu spatele pe pieptul tau si cu privirea in fata), sustinand-l cu o mana intre picioruse si cu o palma celeilalte maini pe piept, la nivelul axilelor. Aceasta postura poate fi mai dinamica: poti sa-ti misti copilul de sus in jos.

Sfat mami: Poti sa alegi si o alta pozitie a copilului, tinandu-l de picioruse de o parte si de alta a soldului tau, cu fata spre tine. Aceasta este o pozitie foarte comoda pentru micut.

Cruste „de lapte”

Cu ambele palme ii cuprinzi capul si masezi usor dinspre frunte spre crestet. Crustele „de lapte” vor cadea fara probleme.

Sfat mami: Fa acest masaj zi de zi, apoi foloseste o perie fina, speciala pentru bebelusi, pe care sa i-o treci prin par.

Cu cateva gesturi simple, poti sa-i alungi necazul.

Sfaturi inainte de inceperea masajului:

  • temperatura camerei sa nu fie mai mica de 22 de grade, avand in vedere ca bebelusul va fi dezbracat;
  • ambianta camerei sa fie linistitoare, cu o lumina difuza si chiar cu o muzica dulce, in surdina;
  • din peisaj vor lipsi spectatorii;
  • palmele tale nu trebuie sa fie reci, iar pielea sa-ti fie catifelata, astfel incat atingerea ta sa fie cat mai placuta.

Pusee dentare

Fixeaza-ti degetele mari ale ambelor maini la mijlocul si sub buza inferioara a copilului, apasand usor. Deplaseaza degetele simultan spre extremitati, apoi ia-o de a capat. La fel procedeaza si pentru maxilarul superior.

Sfat mami: Daca bebelusul plange, vei fi obligata sa slabesti presiunea. Oricum, si mai putin apasat, masajul acesta va calma durerile micutului.

Constipatie

Asaza copilul pe spate. Apuca-l de glezne si fa miscari alternative de pedalare (un picior pliant, unul intins), pe care le repeti in acelasi ritm alert, de cateva ori. Aceasta miscare faciliteaza tranzitul intestinal.

Sfat mami: Pentru mai multa placere, nu strica putina gimnastica ajutatoare: poti, de exemplu, sa-i pliezi ambele picioare in acelasi timp, flectandu-i genunchii si intinzandu-i apoi foarte bland.

In this article

Join the Conversation