Masuri contraceptive pe termen lung

265 0

Aceasta metoda de contraceptie nu protejeaza impotriva bolilor cu transmitere sexuala, insa nici nu diminueaza libidoul. In cele mai multe cazuri, este ireversibila. entru ca sansele de obtinere a unei sarcini sunt infime (in cazul in care femeia revine asupra deciziei), sterilizarea feminina prin ligaturarea trompelor trebuie facuta cu discernamant.

„Este indicat ca femeia sa se gandeasca foarte bine la aceasta interventie si sa nu o faca in tinerete”, recomanda Gheorghe Peltecu, medic primar obstetrica-ginecologie la Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie „Filantropia” din Bucuresti. Sterilizarea feminina se realizeaza de obicei prin laparoscopie, sub anestezie locala si presupune blocarea sau taierea trompelor uterine.

Fecundarea devine imposibila, pentru ca, in urma obturarii corecte a trompelor uterine, se impiedica venirea in contact a spermatozoizilor cu ovulul. Aceasta manevra poate fi realizata si dupa nasterea normala sau in timpul cezarienei. „Sterilizarea chirurgicala nu influenteaza nici viata sexuala si nici activitatea hormonala a femeii”, subliniaza medicul Gheorghe Peltecu. De obicei, nu necesita internare mai mult de o zi, monitorizarea starii de sanatate a pacientei fiind insa obligatorie in cazul in care apar posibile complicatii, precum infectii sau hemoragii.

In this article

Join the Conversation