Medicamentele cu E-uri produc hiperactivitate la copii

742 0

Patru din zece medicamente destinate copiilor contin aditivi responsabili cu declansarea comportamentului hiperactiv, arata un studiu al cercetatorilor britanici de la Universitatea Southampton, citati de „Daily Mail”.

Potrivit specialistilor, chiar si medicamentele indicate copiilor sub trei ani contin un numar mare de aditivi periculosi pentru sanatate. Campania desfasurata de Comisia pentru Alimentatie a analizat peste 70 de siropuri de tuse si antibiotice.

Raportul comisiei a aratat ca 28 dintre produsele analizate contineau peste sapte aditivi alimentari, considerati de specialistii de la Universitatea Southampton responsabili de declansarea comportamentului hiperactiv la copii.

Chimicalele au fost descoperite in 17 dintre cele 37 de produse pe baza de paracetamol, analizate in doua din 11 medicamente pe baza de ibuprofen si in patru din noua siropuri de tuse studiate in timpul cercetarii.

Dintre antibiotice, trei din cinci medicamente care contineau amoxicilina sau eritromicina contineau aditivi alimentari. In septembrie 2007, in urma mai multor studii de specialitate, s-a confirmat faptul ca amestecul de coloranti artificiali si de conservanti alimentari poate duce la cresterea cazurilor de comportament hiperactiv in cazul copiilor, se arata pe site-ul actiononadditives.com. Cu toate acestea, aditivii nu au fost exclusi din lista de ingrediente a produselor medicale sau din produsele alimentare destinate copiilor.

In this article

Join the Conversation