Mesajul conform caruia laptele poate fi repasteurizat de pana la cinci ori este eronat

357 0

Acest fals mesaj a pornit de la o interpretare gresita a cifrelor ce se gasesc pe ambalajele Tetra Pak.

Numarul incercuit in fotografia care circula prin email se refera la numarul rolei pe care se tipareste materialul de ambalat. Echipamentul de tiparit din fabricile Tetra Pak are de obicei 5 role, iar in unele fabrici chiar 6 role.

Numerele (1, 2, 3, 4 sau 5) sunt tiparite in fabricile noastre, apoi materialul de ambalat este livrat clientului. In cazul in care acesta raporteaza un defect functional, trebuie identificata rola pe care s-a tiparit materialul de ambalat, pentru a-l comunica fabricii Tetra Pak, si a-l remedia.

Acel numar se tipareste la fiecare secunda (atat pe cartonul pentru lapte cat si pe cel pentru suc sau nectar). Din acest motiv, unele pachete au numarul inscriptionat, altele nu. Viteza cu care echipamentul Tetra Pak tipareste este mai mare de 1 pachet/secunda.

Mai mult, producatorului de alimente nu i se permite sa isi ia inapoi produsele expirate, deoarece conform legii acestea sunt proprietatea supermarket-ului si tot in sarcina magazinului cade neutralizarea lor (sunt predate operatorului de salubritate cu care supermarket-ul are contract de preluare a deseurilor).

In afara de toate lucrurile de mai sus consider ca este copilaresc sa crezi ca un producator de lactate ar tipari pe cutie de cate ori a «reciclat» laptele. Nu cred ca si-ar risca nici o companie reputatia in acest mod”, a declarat Daniela Cirmaciu, Communications and Environment Officer, Romania si Moldova, Tetra Pak South Eastern Europe.

In this article

Join the Conversation