Mierea-un medicament deosebit de eficient

222 0

Dr. Arne Simon, care isi desfasoara activitatea in cadrul Clinicii pentru Copii a Universitatii din Bonn, in Germania, a condus un studiu international prin care se compara proprietatile mierii cu cele ale medicamentelor existente.

Doctorul Simon a folosit mierea pentru 150 de pacienti care nu raspundeau corespunzator tratamentului, iar rezultatele obtinute de el au fost promitatoare. Pacientii au fost de multe ori copii ale caror sisteme imunitare au fost slabite de chimioterapie, care le-a lasat ranile de la operatii vulnerabile in fata infectiilor.

Aproximativ unei treimi dintre ei i s-a administrat antibiotice, rana lor fiind, in acelasi timp, impachetata cu miere. Un pacient ale carui rani fusesera infectate cu Staphylococcus aureus, MRSA si care nu a raspuns altor medicamente, a scapat de microb in 48 de ore de la inceperea tratamentului cu miere.

Cercetarile realizate in Australia si in Noua Zeelanda indica faptul ca mierea are proprietati de vindecare deoarece ataca bacteriile in mai multe moduri, simultan.

In this article

Join the Conversation