Miscare si indemanare: jocuri pentru copii

1020 0

Distractie si jocuri pentru copii

E nevoie de minim doi copii, o camera vesela si calduroasa, bauturi calde, prajituri de casa si multa voie buna. Cine pierde nu are voie sa se supere. Jocurile pot fi si pe pedepse.

Jocul 1: Abilitate
Joc de copii pentru indemanare (2 participanti)
Puneti pe masa, in dezordine, 20 de betisoare, de lungimea unui creion. Apoi copiii iau pe rand, cate unul, cate zece betisoare, procedand  in asa fel incat sa nu le deranjeze sau miste pe celelalte. Cine reuseste sa faca asta este castigator.

Jocul 2: Ploaia
Joc de copii de mare indemanare si viteza
Dupa cum ii spune numele, este un joc cu pietricele sau cu alte obiecte care nu sunt periculoase, de mici dimensiuni. Primul concurent arunca in sus una dintre cele cinci pietricele din mana si, in timp ce le asaza pe masa pe celelalte patru, incearca sa o prinda din aer. O arunca din nou in sus, incearca sa ia inca o pietricica de pe masa si sa o prinda pe cea din aer. Apoi, arunca cele doua pietricele, incearca sa o ia pe a treia si, intre timp, sa le prinda pe cele doua din aer. Arunca trei pietricele in sus, o ia pe a patra, si le prinde pe celelalte. In final, arunca toate cinci pietricelele si incearca sa le prinda pe toate. Cine reuseste sa faca asta fara greseala, este castigator. Jocul poate fi incercat si de parinti!

In this article

Join the Conversation