NOU: Fitoterapie pentru gravide si copii mici

376 0

Ceaiul diuretic pentru gravide contine fructe de maces, flori de soc, radacina de pir, trei frati patati, papadie, florid e tei si frunze de afin. Este un preparat care creste usor diureza (creste eliminarea de apa) in perioada de sarcina.

Infuzia este recomandata in cazul in care te confrunti cu edemele de sarcina: mainile si picioarele s eumfla din cauza retentiei de apa. Se prepara infuzie dintr-un plic de 200 ml de apa si se beau 3 cani pe zi.

Ceaiul poate fi baut in asociere cu alte tratamente pe care le-a prescris medicul. Se impun precautii in cazul persoanelor alergice la polenul de graminee si arbusti.

Alaptarea la san este ideala pentru dezvoltarea armonioasa a copilului. Ceaiul pentru stimularea lactatiei te ajuta in aceasta perioada. Preparatul contine fructe de anason, fructe de fenicul, fructe de chimion, urzica, roinita, cimbrisor si menta; prezinta efect galactogog (stimuleaza secretia lactica).

Mamele care alapteaza vor bea 3-4 cani cu infuzie pe zi, preparata dintr-un plic la 200 ml de apa. Formula ceaiului e realizata astfel incat substantele active care trec in lapte sa nu produca niciun fel de disconfort bebelusului, ci dimpotriva, il ajuta la calmarea tulburarilor digestive.

In this article

Join the Conversation