10 motive sa mancati portocale

509 0

Consumate ca atare sau sub forma de suc proaspat stors, aceste fructe reprezinta o sursa de compusi naturali care ajuta la refacerea celulelor din organism.

Va prezentam 10 motive pentru care portocalele sunt considerate „fructe puternice”.

1. O portocala de dimensiuni medii contine aproximativ 50 mg de vitamina C, ceea ce reprezinta aproximativ doua treimi din necesarul zilnic. Vitamina C ajuta la vindecarea plagilor si creste rezistenta organismului la imbolnavire.

2. Studiile arata ca pectina prezenta in portocale poate ajuta la scaderea poftei de mancare. Astfel, portocalele sunt un aliment recomandat in regimurile de slabire.

3. Ajuta la activarea procesului de detoxifiere a organismului. Coaja contine antioxidanti care usureaza transportul oxigenului la organele vitale si protejeaza pielea de radicalii liberi care accelereaza imbatranirea.

4. Excelenta sursa de fibre naturale, portocalele imbunatatesc digestia si absorbtia intestinala. In cazul regimurilor de slabire, salate obisnuite pot fi inviorate cu cateva felii de portocale, fara un aport mare de calorii.

5. Contin cantitati mari de limonoide citrice. Acesti compusi chimici asi-gura protectie impotriva cancerului de piele, de plaman, de san, de stomac, de colon sau al gurii si au rol important in prevenirea acestora.


In this article

Join the Conversation