Ciocolata este buna pentru femeile insarcinate

239 0

Prin consumul unei ciocolate de buna calitate riscul de a suferi de complicatii asociate hipertensiunii arteriale si luarii in greutate la femeile gravide este foarte mult diminuat, conform doctorului Elizabeth Triche de la Universitatea Yale. Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentativ de 2.291 de femei intre anii 1996 si 2000.

Metoda orginala folosita de realizatorii acestui studiu implica evaluarea consumului de ciocolata la femeile insarcinate si urmarirea efectelor teobrominei, un alcaloid continut in boabele de cacao in proportie de 1,5-3%.

Acest compus chimic din ciocolata, prezent in special in ciocolata neagra, are importante virtuti diuretice, stimuleaza functionarea inimii si are efecte vasodilatatoare.

De asemenea, continutul de magneziu al ciocolatei este benefic pentru persoanele care sufera de hipertensiune iar flavonoizii din ciocolata au un puternic efect antioxidant. In functie de tipul de ciocolata concentratia de teobromina poate varia intre 0,15% si 0,46%, procentul mai ridicat regasindu-se in ciocolata neagra sau amaruie.


In this article

Join the Conversation