Condimentele si gustul laptelui

893 0

Specialistii in alaptare sunt de parere ca bebe se obisnuieste cu marea majoritate a gusturilor inca de pe vremea cand creste linistit la tine in burtica, din chiar alimentatia ta. Cu toate astea, exista cateva condimente pe care ar fi bine sa le eviti – gustul puternic al unora dintre ele poate trece cu usurinta in lapte si n-ar fi de mirare sa asisti la o greva a foamei de toata frumusetea, fara sa intelegi de ce puiul face brusc atatea nazuri.

Ce condimente afecteaza gustul laptelui

Din alimentatia ta trebuie scoase mai intai condimentele iuti, paprika si piperul. Gustul lor trece rapid in lapte, mai ales daca ai de gand sa il hranesti la scurta vreme dupa ce ai mancat. Bebe poate deveni agitat, nervos si frustrat, pentru ca nu isi poate potoli foamea. Apoi, chiar daca parerile sunt impartite in aceasta privinta, renunta cel putin o perioada la usturoi si ceapa. Au aroma puternica, nu foarte placuta. Pe masura ce trece vremea, dupa ce si tu esti deja obisnuita cu ritmul si obiceiurile de alaptare ale celui mic, le poti introduce treptat in dieta. Se stie doar cat de bune sunt pentru sanatate, mai ales intr-o perioada in care nu ai voie sa iei vreun medicament.

Exista si condimente bune?

Evident! O multime de alte seminte si ierburi sunt recomandate chiar pentru calmarea colicilor copilasului sau pentru cresterea lactatiei. Foloseste si tu cu incredere semintele de chimen, anason, fenicul sau marar, sub forma de infuzie. Au puternic efect galactogog, dar si antispastic si antibalonare.

Capsaicina din ardeiul iute poate cauza aparitia eritemului fesier la bebelusii alaptati ale caror mame consuma acest condiment.


In this article

Join the Conversation