GALBANI – gust traditional italian pentru delicii culinare

587 0

Pregatese aperitive delicioase cu mozzarella si un desert rapid cu mascarpone.

Mozzarella Galbani este obtinuta dupa o reteta traditionala ce consta in obtinerea produsului din lapte de calitate superioara. Nelipsita din dieta mediteraneana, mozzarella Galbani este un produs usor, sanatos, fara conservanti.

Mozzarella mini Galbani este un produs inovativ datorita formei sale – bulgarasi de aproximativ 8g. Se pastreaza in zer si este disponibila in pungute practice de 150g. Mozzarella mini Galbani este deosebit de gustoasa servita ca si aperitiv, in combinatie cu rosii sau alte legume, asezonata cu ulei de masline si busuioc. De asemenea, este ideala pentru salate usoare si delicioase, dintre cele mai creative.

Sugestia noastra pentru un preparat cu mozzarella Galbani: rulouri cu mozzarella Galbani.


Rulouri cu mozzarella mini

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 1 punguta de Mozzarella Mini Galbani (150g)
  • 16 felii de sunca
  • oregano
  • ulei de masline
  • salata verde

Modalitate de preparare:

  1. Bulgarasii de mozzarella mini se trec printr-un dressing din ulei, sare si oregano.
  2. Pe fiecare felie de sunca se pune o biluta de mozzarella, apoi se ruleaza si se prinde cu o scobitoare.
  3. Se servesc pe un pat de salata.

Originară din nordul Italiei, regiunea Lombardia, Mascarpone este una dintre cele mai cunoscute brânzeturi, fiind un ingredient esenţial pentru multe preparate cu specific italienesc. Galbani foloseste o reţetă tradiţională ce oferă brânzei Mascarpone o cremozitate irezistibilă. Aroma sa delicată, uşor dulceagă şi parfumată face din Mascarpone Galbani un ingredient ideal pentru a transforma fiecare reţetă într-o delicatesă.

Având o textura fină şi cremoasă, mascarpone Galbani este recunoscut şi apreciat de maeştri bucătari din întreaga lume. Mascarpone Galbani este un ingredient ideal pentru prepararea deserturilor calde sau reci, în special tiramisu, torturi, cheesecake-uri sau tarte cu fructe, dar poate fi consumat si ca atare alaturi de fructe proaspete sau tartinat in combinatie cu cacao si zahar vanilat.

De asemenea, mascarpone Galbani este foarte potrivit pentru prepararea reţetelor de risotto, lasagna, a supelor şi sosurilor. Poate fi amestecată cu diverse condimente pentru a obţine un sos picant sau cu alte tipuri de brânza, pentru a fi servita împreuna cu  legume verzi, paste, biscuiţi crocanţi sau pâine prajită.
 
Mascarpone Galbani este disponibil în două variante de gramaj: mascarpone 250gr şi mascarpone  500 gr.

Sugestia noastra pentru un preparat cu mascarpone Galbani: clatite cu banana si mascarpone Galbani.


Clatite cu banane si mascarpone

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 250g Mascarpone Galbani
  • 50g piure de castane
  • 50g ciocolata amaruie
  • 2 banane
  • 8 clatite
  • 1 lingura de rom

Modalitate de preparare:

  1. Mascarpone se amesteca cu romul si cu piureul de castane.
  2. Fiecare clatita se unge cu aceasta crema peste care se aseaza rondele de banana si ciocolata rasa.
  3. Se indoaie fiecare clatita pe jumatate, apoi iar pe jumatate.
  4. Se orneaza cu restul de ciocolata rasa si se serveste imediat

In this article

Join the Conversation