GALBANI – gust traditional italian pentru delicii culinare II

337 0

Incearca o data si te vei convinge definitiv ca folosind branzeturile Galbani precum gorgonzola si ricotta vei obtine cele mai rafinate si apreciate  preparate culinare.

Gorgonzola Galbani este produsa din lapte integral provenit din zone certificate de catre Consorţiul Branzei Gorgonzola. Acesta supravegheaza pastrarea autenticitatii produselor, garantata de sigiliul D.O.P. (denumire de origine protejata). Gorgonzola Galbani, innobilata cu mucegai albastru, are o consistenta  cremoasa  si o aroma inconfundabila, fiind o branza ideala pentru preparate fine si rafinate.

Gorgonzola Cremoso are un gust dulceag, o textura deosebit de cremoasa si este foarte usor de tartinat. Poate fi folosita ca ingredient in retetele de aperitive si sosuri sau poate fi servita ca desert sau impreuna cu paine ori biscuiti crocanti.

Gorgonzola Intenso are o textura mai compacta si un gust mai picant si mai intepator decat Gorgonzola Cremoso, fiind ideala pentru salate. Se poate servi alaturi de fructe precum struguri si smochine.

Gorgonzola Galbani Cremoso si Intenso sunt recunoscute de maestri bucatari din intreaga lume, fiind foarte apreciate in diverse combinatii cu legume sau fructe, paste, risotto, pizza, fripturi si sosuri alese.

Sugestia noastra pentru un preparat cu gorgonzola Galbani: profiterol cu gorgonzola Cremoso.


Profiterol cu Gorgonzola Cremoso

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 150g Gorgonzola Cremoso Galbani
  • 10 bucati de Profiterol (aprox 100g)
  • 40g Gran Gusto Pastissimo Galbani
  • Boia de ardei iute

Modalitate de preparare:

  1. Se taie Profiterolul pe din doua si se umple cu Gorgonzola Cremoso.
  2. Cu o pensula se ung cu Gorgonzola Cremoso si se presara Gran Gusto Pastissimo Galbani, boia si patrunjel.

Ricotta Galbani este o branza proaspata, ideala pentru o dieta echilibrata si sanatoasa, fiind o buna sursa de proteine si este bogata in calciu (100g asigura peste 30% din necesarul zilnic de calciu al unui adult).

Cu o consistenta usoara si cremoasa, ricotta Galbani este un ingredient perfect pentru preparate cu specific italian, precum paste, cannoli, ravioli, lasagna si pizza, dar mai ales pentru prepararea diferitelor deserturi de la placinte, tarte si briose pana la creme fine si savuroase pentru prajituri si torturi.

Datorita aromei inconfundabile si a gustului sau delicat , ricotta Galbani poate fi servita ca atare, impreuna cu grisine, paine prajita, migdale, nuci, legume fierte sau la cuptor.

Sugestia noastra pentru un preparat cu ricotta Galbani: tort de ciocolata cu ricotta.


Tort de ciocolata cu Ricotta

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 300g Ricotta Galbani
  • 100g zahar
  • 1 blat mic de tort de ciocolata
  • cateva cirese din compot
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 1 ciocolata amaruie
  • lichior de cirese

Modalitate de preparare:

  1. Se bate Ricotta cu zaharul si zaharul vanilat.
  2. Se taie blatul de tort pe din doua, se insiropeaza cu lichiorul de cirese, apoi se umple cu crema.
  3. Restul de crema se intinde peste tort si se decoreaza cu cirese si ciocolata rasa.

In this article

Join the Conversation