Inteligenta copiilor, afectata de E-uri

224 0

Printre simptomele sesizate de acestia sint depresia si accesele de furie.

Cercetatorii Universitatii Southampton au studiat efectul a sase aditivi alimentari si au ajuns la concluzia ca inteligenta copiilor este cu atit mai afectata cu cit creste cantitatea de E-uri pe care acestia o consuma.

Inca din 1970 se discuta despre efectul E-urilor asupra comportamentului, insa dezbaterile s-au intensificat dupa aparitia acestui studiu.

Cei sapte aditivi, printre care si E110, folosit in special in sucuri si dulciuri, dar si tartrazina, adica E102, provoaca accese de furie in rindul copiilor, conform independent.co.uk.

Mai mult, cei doi coloranti pot afecta coeficientul de inteligenta a copiilor cu pina la cinci puncte si sint la fel de nocivi pentru copii precum benzina cu plumb, informeaza telegraph.co.uk.

Cei sase coloranti vizati in studiu au fost tartrazina (E102), rosu alimentar (E124), galben auriu (E110), azorubina (E122), galben de quinoleina (E104) si rosu alura (E129).

In this article

Join the Conversation