Mai slaba, cu verdeturile primaverii

224 0

LUNI

  • Mic dejun: 2 felii de paine de secara, un pahar de suc de spanac sau urzici, o rosie si doua fi re de ceapa.
  • Pranz: salta de cruditati – spanac, ceapa, morcov, telina, lamaie – si orez fi ert.
  • Cina: o sana si supa de legume.

MARTI

  • Mic dejun: 2 felii de paine, 100 g sunca si un pahar de suc de spanac sau urzici.
  • Pranz: mancare de spanac, o rosie si un ou fiert.
  • Cina: 150 g peste la gratar si o salata verde cu multa ceapa.

MIERCURI

  • Mic dejun: o banana si un pahar de suc de spanac sau urzici.
  • Pranz: mancare de urzici, un pahar de suc de urzici si 100 g mamaliga.
  • Cina: salata de cruditati – salata verde, papadie, ceapa verde, marar, o rosie si masline.

JOI

  • Mic dejun: 2 felii de paine neagra cu branza de vaci si un pahar de suc de spanac sau urzici.
  • Pranz: 150 g pui cu mancare de urzici.
  • Cina: salata dintr-un ou fi ert, ceapa verde, spanac sau salata verde, cu ulei de masline si zeama de lamaie.

VINERI

  • Mic dejun: o banana si un pahar de suc de spanac sau urzici.
  • Pranz: spanac cu orez, un mar.
  • Cina: cartofi taranesti cu salata verde si ceapa.

SAMBATA

  • Mic dejun: un iaurt, un ou fiert si un pahar de suc de spanac sau urzici.
  • Pranz: 150 g pui, cu salata de spanac sau mancare de urzici sau spanac.
  • Cina: ton in suc propriu, frunze de papadie, spanac, ceapa verde, un cartof fiert, putin ulei si zeama de lamaie.

DUMINICA

  • Mic dejun: 2 felii de paine cu sunca sau peste (conserva) si un pahar de suc de spanac sau urzici.
  • Pranz: 100 g carne (la alegere) cu orez fiert si salata de spanac si papadie.
  • Cina: o sana si supa de legume.

URZICA…

…ajuta la remineralizarea si vitaminizarea organismului, dar este excelenta si in diabet,

afectiuni renale, menstruatii abundente. Se consuma sub forma de mancare sau suc. Cura tine cel putin 20 de zile, cu 500 ml de suc pe zi sau 250 g urzici. Sucul se bea inainte de masa cu 15 minute, de preferabil pe stomacul gol.

SPANACUL…

…este o sursa importanta de minerale si vitamine, care sunt absorbite rapid in organism. Se consuma sub forma de mancare, piure, salata sau suc. Sucul se bea pe stomacul gol – 500 ml. Daca nu-ti place gustul, il poti imbunatati cu suc de mere sau morcov. Totusi, cele mai indicate sunt frunzele proaspete, consumate in salate.

CEAPA VERDE…

…are efect diuretic, depurativ, curata tenul si regleaza activitatea sistemului glandular. Se recomanda consumarea a 8-10 fire de ceapa zilnic, timp de doua saptamani. Se mananca proaspata in salata, alaturi de spanac, salata verde, leurda, usturoi si lamaie.

PAPADIA…

…stimuleaza secretia biliara, regleaza circulatia sanguina, stimuleaza pofta de mancare, are actiune diuretica si ajuta la eliminarea toxinelor. Se consuma frunzele si tulpina, culese inainte de aparitia fl orilor. Cantitatea necesara zilnica este de 50 g (cam o manade frunze). In caz de obezitate, se mananca sub forma de salata, portie dubla! Cura de papadie se tine doua saptamani.

In this article

Join the Conversation