Oua de Paste vopsite natural, cu coji de ceapa

1756 0

Pentru a obţine ouă de Paşte vopsite natural nu-ţi trebuie decât o rezervă de coji de ceapă roşie şi albă. În rest, ingredientele sunt la îndemâna ta!

Pregatirea oualor

Ouale se tin o perioada la temperatura camerei pentru a nu se crapa la contactul cu apa rece. Le speli bine.

Pe fiecare ou curatat, asaza o frunzulita, frumos intinsa. Daca nu ai o gradina sau un parc langa tine, te poti ajuta de frunze de marar, patrunjel, leustean etc. Pentru ca frunzulita sa se lipeasca bine de ou, umezeste-o cu putina apa.

La final, imbraca oul intr-un ciorap (dres) pe care-l legi cu ata subtire (ata de papiota).

Cum prepari vopseaua pentru oua de Paste

Pune la fiert cateva maini de coji de ceapa (rosie si alba) si lasa-le pana ce culoarea rosie devine intensa. Ideal este sa imbini cele doua culori de ceapa, pentru ca doar ceapa rosie da un rosu foarte inchis, aproape maro.

Strecoara lichidul. Este important sa nu ramana nicio foita de ceapa deoarece se pot lipi de ou si sa lase pete pe el.

Vopsirea

Adauga ouale cu grija (imbracate in dres si stranse bine cu ata) in apa rosie, fara resturi de coji de ceapa.

Pune putin otet (culoarea se prinde mai bine, iar daca un ou se crapa, nu se imprastie prin cratita).

Dupa 15 minute, sau mai mult, dupa cum apreciezi culoarea, scoate-le din apa.

Indeparteaza imediat dresul si frunzulita ornamentala.

Pentru a fi stralucitoare, unge-le cu putina slanina sau alta grasime.

Ai obtinut oua de Paste vopsite natural!

Oua de Paste vopsite natural (FOTO)

 

 

 
 


In this article

Join the Conversation